Care sunt termenii de baza SEO

Publicat pe Publicat în Blog, Marketing Online, Optimizare SEO

In acest articol vom enumera câţiva termeni de bază pe care este preferabil  să-i stăpânim foarte bine pentru a avea o evolutie crescanda in mediul online. Aceşti termeni sunt, cel mai adesea, înţeleşi greşit de către începători. Există şi alţi termeni pe care trebuie să-i cunoaşteţi, dar aceştia consideram ca sunt cei mai importanţi.

Rang: pozitia sau locul actual a unui website pe lista gratuită (fără plată) a paginii de rezultate a unui motor de căutare, pentru un anumit termen sau frază de căutare. Nu are sens să vorbim despre rangul unui website fără să specificăm şi cuvântul sau fraza de căutare în funcţie de care se acordă acesta pozitie. Când cineva ne zice “Site-ul meu este numărul 1 în Google”, trebuie să-l întrebam “bine, dar pentru ce cuvant cheie?“. Locul in Google este dependent de un număr de mai multi factori pe care o sa-I dezbatem si in alte articole.

PageRank (valoarea paginii): este sistemul patentat de Google pentru a specifica importanţa unei pagini web, care reprezintă doar un factor, de altfel foarte important, care determină rangul. Multă lume face confuzie între pozitia unei pagini (ce loc ocupă ea pe pagina rezultatelor de căutare) cu valoarea PageRank (PR) a unei pagini. Ele nu sunt unul si acelasi lucru.

Cuvinte cheie: acele cuvinte şi fraze care definesc cel mai bine o pagină web şi care se pot găsi într-o varietate de locuri pe paginile unui site. Când cineva introduce un termen sau o frază de căutare pe Google, acesta încearcă să găsească acele pagini  ale căror cuvinte cheie se potrivesc cel mai bine cu fraza căutată. Pentru a nu ramane doar la aceasta mica descriere a acestui termen care are o relevanta extrem de importanta, vom reveni cu un articol dedicat doar acestui subiect. Unele persoane confundă cuvintele cheie cu taul META “keywords”. Nu sunt acelasi lucru.

Timpurile când tagul META keywords era completat cu cât mai mulţi termeni posibili au trecut de mult. Google şi multe alte motoare de căutare de astăzi nu mai acorda multa importanta acestora deoarece ele au  fost prea mult utilizate într-un mod abuziv.

Page title (Titlul paginii): titlul unei pagini web este textul conţinut între tagurile

<TITLE></TITLE> din partea de sus a fişierului HTML şi afişat în bara de sus a ferestrei de Internet Explorer. Nu este primul titlu al unei pagini web sau al oricărui text mai larg care ar putea fi afişat în partea de sus a paginii. Aceasta este o deosebire importantă care ar trebui , de asemenea , luata in considerare.

Adi Seles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *