Ce ar trebui să știi despre Hummingbird Update?

Publicat pe Publicat în Blog

Ce este Hummingbird Update?

În limba engleză “Hummingbird” înseamnă Colibri. Una din cele mai mici, dar în același timp agile păsări, Colibri a fost aleasă pentru a purta numele noului algoritm care stă la baza motorului de căutare Google.

În urmă cu 15 ani, în toamna anului 1998, cel mai cunoscut motor de căutare al lumii era lansat într-un garaj din California de către cei doi părinți fondatori ai săi, Larry Page și Sergey Brin. Un deceniu și jumătate mai târziu, simultan cu aniversarea nașterii Google, celebrată unde altundeva decât în garajul în care a început totul, a fost lansat Hummingbird, noul algoritm.

Ce trebuie să schimbi pe site-ul tău în urma Hummingbird Update?

Nu e prima dată când Google își actualizează algoritmul. De-a lungul anilor, au existat numeroase revizuiri și îmbunătățiri ale scriptului, acesta devenind din ce în ce mai complex și mai precis de la versiune la versiune.

Actualizarea din această toamnă aduce cu ea elemente componente ale tranziției spre web-ul semantic. Astfel, Google acordă în continuare importanță cuvintelor cheie; însă nu le mai tratează ca pe niște elemente distincte, care sunt indexate separat. Odată cu Hummingbird, Google încearcă să înțeleagă sensurile care se ascund în spatele conținutului, spre a putea răspunde la întrebările din ce în ce mai specifice ale utilizatorilor (cum ar fi de exemplu: “cât de înalt este turnul Eiffel?”).

Astfel, dacă site-ul tău a fost construit punându-se accentul pe utilizatori, nu e cazul să schimbi nimic. Ești deja pe “calea cea bună”. Oricum, Google a anunțat că noul algoritm rulează de mai bine de o lună, deci, dacă nu ai văzut până acum modificări în graficele vizitelor, nu e cazul să-ți faci probleme. Conținutul de calitate continuă să fie rege în optimizarea SEO, iar relevanța are și ea locul ei de cinste, pentru că simultan cu creșterea numărului de site-uri și de metode de promovare, bătălia se dă de cele mai multe ori în jurul relevanței.

Pentru o documentare mai aprofundată, îți recomandăm și un articol apărut în urmă cu câteva zile pe Search Engine Land

Sursă foto: Flickr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *