Ce face o strategie SEO buna?

Publicat pe Publicat în Optimizare SEO

Optimizarea motorului de cautare (SEO) este esentiala pentru toata lumea si pentru oricine are un site web. Un site bun in punct de vedere SEO este mult mai probabil sa depaseasca concurenta in motoarele de cautare, iar motoarele de cautare inca dicteaza cel putin 50% din traficul online.

Sunteti gata sa obtineti cea mai buna strategia de optimizare SEO? Sa incepem!

 

  1. Care ar fi prima tactica SEO pe care ati implementa-o pe site-ul dumneavoastra sau al clientului dumneavoastra in prezent?

Este important sa retineti ca un audit al site-ului nu este un pas unic in arsenalul dumneavoastra de SEO. Auditurile periodice sunt esentiale pentru a evalua eforturile dumneavoastra de SEO care avanseaza si nu va puteti permite sa le ignorati.

Optimizarea cuvintelor cheie este, de asemenea, o parte importanta a SEO-ului, asadar alocand timpul necesar pentru a face cercetari aprofundate cu privire la cuvintele cheie pe care publicul dumneavoastra le cauta, va va ajuta foarte mult. Mergeti mai departe si creati o pagina pentru fiecare produs sau serviciu pe care il oferiti, optimizand fiecare pagina cu cuvinte cheie competitive. Odata ce faceti acest lucru, puteti incepe sa cautati cuvinte cheie lungi care sa indice intrebarile pe care le solicita utilizatorii si sa furnizeze raspunsuri prin intermediul intrebarilor frecvente sau a continutului optimizat in functie de cuvinte cheie. In timp ce lucrurile tehnice conteaza pentru Google, SEO este despre optimizarea pentru comportamentul uman pe termen lung, de asemenea.

 

  1. Cum poate SEO sa simplifice procesul de corectare a greselilor?

Nu este niciodata distractiv sa gasiti greseli care trebuie rezolvate, mai ales atunci cand acestea pot fi la fel de complicate ca cele legate de SEO. Acestea fiind spuse, exista cateva modalitati excelente ca un SEO sa poata simplifica procesul de reparare a greselilor, salvand astfel o durere de cap majora pe termen lung.

Avand la dispozitie instrumentele potrivite ai de unde incepe. Instrumentul SEMrush de audit al site-ului va ajuta mult sa ramaneti la curent cu problemele care trebuie rezolvate. In acest fel, puteti rezolva problemele la inceputul anului, in loc de sase luni dupa ce va distrug clasamentul SERP.

Este, de asemenea, mult mai usor sa remediezi problemele mici in timp, pe masura ce apar, in loc sa incerci sa rezolvi o lista enorma de greseli. De aceea Pro Digital Media recomanda ca listele zilnice, saptamanale si lunare de sarcini sa fie indeplinite.

In aceeasi nota, recomandam, ca toti membrii echipei din departamentele relevante sa fie instruiti in SEO. Aceasta include designeri de web, comercianti de continut si chiar echipe de social media sau manageri PR. Oricine interactioneaza sau afecteaza SEO ar trebui sa aiba o idee solida a modului in care functioneaza si de ce este atat de important.

Cum sa va ocupati repararea greselilor va fi, de asemenea, un drum lung. Ar trebui sa aveti o solutie clara. Aceasta ar trebui sa implice indicatori de performanta si tactici specifice care sunt sustinute de date si create pe baza unor obiective precise si masurabile. Toate acestea impreuna va vor oferi solutii pe care le puteti urmari pentru eficacitate dupa implementarea modificarilor, permitandu-va sa monitorizati progresul si sa va asigurati ca sunteti pe drumul cel bun.

La final, scrierea pentru clienti si nu numai, pentru motoarele de cautare poate functiona in beneficiul dumneavoastra. Daca cineva este hotarat sa gaseasca un raspuns la o intrebare si site-ul dumneavoastra are o solutie, veti fi deja cu un pas inaintea competitiei.

 

  1. Pe ce criterii trebuie sa se concentreze SEO atunci cand masoara calitatea traficului?

Masurarea performantei strategiei dumneavoastra va va ajuta sa evaluati eficacitatea si progresul acesteia, oferindu-va informatiile de care aveti nevoie cu privire la modul in care puteti continua. Pentru a face acest lucru, trebuie sa masurati lucrurile potrivite si sa cunoasteti ce criterii trebuie sa luati in considerare pentru a face diferenta.

Cand se masoara calitatea traficului pe care SEO il aduce, rata de respingere va fi aproape intotdeauna una dintre valorile masurate. Daca rata de respingere este ridicata si timpul petrecut pe paginile dumneavoastra este scazut, continutul dumneavoastra nu este consumat. Acest lucru ar putea fi un indiciu ca nu satisfaceti nevoile publicului duneavoastra sau ca nu atrageti publicul potrivit. In mod similar, daca utilizatorii viziteaza alte pagini, acestea arata ca continutul a fost suficient de interesant si relevant pentru a le mentine in miscare.

Aruncand o privire asupra click-urilor dumneavoastra globale si a ratelor de CTR, veti obtine o perspectiva asupra modului in care publicul dumneavoastra va gasesc continutul. Evaluati modul in care aceste valori depasesc conversiile dumneavoastra, care pot include inscrieri prin e-mail, cei care se adreseaza pentru a rezerva o intalnire sau vanzari directe. Conversiile, la urma urmei, sunt intotdeauna obiectivul final al oricarei campanii de marketing si este important sa incercati sa va legati eforturile SEO direct la venituri.

 

  1. Ce alte instrumente (cu exceptia Google Analytics) ar trebui sa utilizeze SEO pentru a acumula date?

Google Analytics il recomandam pentru atunci cand doriti sa colectati date despre eforturile dumneavoastra de SEO, dar nu este singurul instrument pe care companiile si SEO ar trebui sa le utilizeze. Participantii la chat ne-au impartasit cateva dintre instrumentele lor preferate de care trebuie sa tinem cont pentru a colecta date despre eforturile noastre actuale de SEO, si iata ce au sugerat:

  • Instrumentul SEMrush de audit al site-ului, care va ofera o privire detaliata asupra a ceea ce functioneaza si ce nu. Va poate ajuta sa acordati prioritate problemelor pe care trebuie sa le abordati mai intai. Puteti chiar sa organizati aceste date intr-un document Excel, care poate fi usor partajat cu echipa dumneavoastra

 

  1. Cand vine vorba de SEO tehnic, ce date ar trebui markerii sa masoare si sa analizeze in mod regulat? Si peste ce pot sari?

De-a lungul discutiei, expertii nostri si toti participantii au fost de acord ca monitorizarea si evaluarea periodica au fost o parte esentiala a construirii unei strategii puternice de SEO. Cand vine vorba de partea tehnica a SEO, am vrut sa stim care au fost considerati markerii de date care trebuiau masurati in mod regulat.

Raspunsul mobil a fost unul dintre primele lucruri pe care le-au mentionat participantii la discutie. Cu 52% din traficul de pe site-ul web care vine prin telefoanele mobile in 2018, nu exista nici o intelegere cu privire la faptul ca site-urile mobile sunt o necesitate. Site-urile dumneavoastra ar trebui sa fie pe deplin receptive, cu o versiune mobila a designului site-ului, daca este necesar, pentru a imbunatati gradul de utilizare. Daca vedeti ca utilizatorii de dispozitive mobile parasesc rapid site-ul dumneavoastra, dar utilizatorii de pe desktop nu, asigurati-va ca versiunea mobila a site-ului dumneavoastra functioneaza asa cum trebuie.

De asemenea, nu va puteti permite o viteza lenta de incarcare a site-ului. Vitezele lente vor avea un impact direct asupra scorului dumneavoastra de SEO si pot cauza pierderea traficului care a existat in ciuda acestui lucru. Urmariti frecvent viteza de incarcare a site-ului.

Daca va ganditi sa sariti peste aceste masuratori? Asta e putin mai complicat. Acest lucru va varia in functie de site, de public si de industrie, impreuna cu obiectivele specifice ale companiei. Majoritatea masuratorilor va vor oferi cel putin cateva informatii despre performanta SEO-ului dumneavoastra. Este mai bine sa fii in siguranta si sa te concentrezi pe cele care conteaza cel mai mult decat sa te caiesti apoi, dar, in aceeasi masura, nu ignora nimic doar pentru ca nu atat de important.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *