pdm landing page google

Cheia succesului pentru orice afacere online, pagina de destinatie!

Publicat pe Publicat în Blog, Content Marketing, Marketing Online, Webdesign

Cheia succesului pentru orice afacere online incepe cu pagina de destinatie.

O pagina de destinatie buna are potentialul de a transforma vizitatorii ocazionali in cumparatori.

 

pagina de destinatie pdm

Utilizatorii au nevoie de un timp foarte scurt, de la 1/20 pana la 1/50 de secunda, pentru a judeca estetica unui site web și de a prezice functionalitatea acestuia. Acest lucru se bazeaza pe concluziile unui studiu realizat de Universitatea din Basel in colaborare cu Google.

Unele site-uri web au un design incredibil al paginilor de destinatie, in timp ce altele se fac singure de ras. Daca sunteti in cautare de inspiratie pentru pagina dumneavoastra de destinatie, puteti incerca Crayon Inspire. La o analiza atenta a videoclipurilor, textelor, culorilor și structurii primelor 1.000 de pagini de destinatie ale anului trecut, a devenit evident ca unele modele functioneaza mai bine decat altele. Vom studia exact acest lucru.

 

Frumusetea internetului este ca exista suficient spatiu pentru a fi indraznet in ceea ce priveste designul paginii dumneavoastra de destinatie. Cu alte cuvinte, nu trebuie sa respectati norme sau reguli prestabilite. Daca doriti sa va surclasati concurentii, urmatoarele modele de pagini de destinatie sunt in curs de dezvoltare – și este important sa le cunoașteti.

 

  1. Marketingul de continut este foarte la moda, inca

 

Logica ca marketingul de continut este un domeniu pe moarte nu este aplicabil, iar acest lucru a castigat la public. Aceasta logica nu este adevarata, iar analiza paginilor de destinatie de top evidentiaza acest lucru. Marketingul pe baza de continut caștiga mai mult teren decat oricand, acest lucru fiind valabil si continutului acestuia. Comparativ cu vremurile anterioare, marketingul de continut a crescut ca si importanta, cu detalii caștigatoare asupra problemelor limitate.

Numarul mediu de cuvinte din aceste pagini web este de 2.106 cuvinte. Aceasta este egala cu postarea pe un blog superior informativ și substantial. Nu este clar daca este vorba de strategia SEO sau de orice alta tehnica de marketing care are ca scop convertirea conducatorilor. Este cert ca mai mult continut pe pagina de destinatie este necesar pentru a atrage atentia vizitatorilor.

 

 

  1. Paginile de destinatie reusite au un singur obiectiv

 

Multi designeri de succes cum ar fi Shar Biggers, fondatorul PROVOKE din New York precum și altii, sunt de acord ca o pagina de destinatie ar trebui sa aiba un singur scop. Scopul unui design al paginii de destinatie ar trebui sa fie prima problema abordata, inainte de copywriting și partajarea inspiratiei prin continut.

Designul paginii de destinatie ar trebui sa corespunda intentiei dumneavoastra. Cum sa procedam in acest caz nu este la fel de simplu pe cat pare. Se bazeaza adesea pe raspunsul pe care il oferiti pentru urmatoarele intrebari: doriti sa achizitionati date de utilizator? Scopul dumneavoastra este de a converti o vanzare? Sau vreti sa introduceti o noua marca? Exista unii care ar putea dori sa faca toate cele mentionate mai sus. Dar, oricare ar fi raspunsul dumneavoastra, trebuie sa luati in considerare proiectarea paginii dumneavoastra de destinatie.

 

  1. Comerciantii utilizeaza pagina de destinatie intr-un mod diferit

 

Pentru comercianti, o pagina de destinatie este scurta și atragatoare atunci cand este proiectata. Exista o multime de pagini de destinatie scurte, dar 45% din paginile „inscrieti-va” au mai putin de 500 de cuvinte.

in cele mai multe cazuri, raportul de atentie al unei pagini de destinatie este de 1:1. Rata de atentie este calculata ca si raportul dintre posibilitatile disponibile unui utilizator cu privire la ceea ce ar trebui sa faca. Pentru o campanie de marketing de succes, aceasta este una. Acest lucru inseamna ca, in afara listei de optiuni disponibile, se asteapta ca utilizatorul sa faca doar un singur lucru.

Paginile de tranzactionare incearca, pe cat posibil, sa reduca numarul de distrageri, astfel incat utilizatorul sa se poata concentra asupra finalizarii procesului de inscriere. Aceasta este ceea ce veti observa pe site-uri precum Spotify. Verificati-l acum și faceti un pas mai aproape de a face o pagina de destinatie interesanta pentru website-ul dumneavoastra.

 

  1. Video-ul pe o pagina de destinatie este dizertativ

 

Doar cateva companii, aproximativ 14%, sunt dispuse sa includa videoclipuri pe paginile lor de destinatie. Aceasta inseamna ca exista inca loc pentru companii sa experimenteze multimedia pe paginile lor de destinatie.

Exista cateva probleme legate de includerea multimedia pe o pagina de destinatie. Primul este ca face ca pagina de destinatie sa fie greoaie. Pagina dumneavoastra de destinatie se va incarca mai greu și acest lucru poate dauna audientei. Statisticile arata ca 47% dintre consumatori se așteapta ca o pagina web sa se incarce in doua secunde sau mai putin. 40% dintre ceilalti vor abandona site-ul in totalitate daca depașesc 3 secunde in incarcare. A doua problema este ca este adesea dificil sa se faca complementar multimedia, decat sa se distraga fluxul de idei și conversatii pe pagina.

 

  1. Evitati prea multe culori pe site-ul dumneavoastra

 

Cu cat sunt mai multe culori, cu atat se distrage mai mult atentia. Culorile neutre ofera in continuare o performanta mai mare in comparatie cu site-urile care sunt incarcate cu culori. 41% din designele de top  folosesc in continuare gri sau negru. 35% din cele ramase utilizeaza o combinatie a schemei clasice de culoari albastru și verde.

Exista posibilitatea ca companiile sa fi observat mai multe conversatii pe site-urile lor atunci cand folosesc culori neutre. Dar, uneori, modelele indraznete sunt necesare atunci cand companiile vor sa-și desparta brandurile de restul. Culorile neutre sunt traditionale și ofera mai putina distragere decat alte scheme de culori. Acest lucru poate conta pentru o mai buna performanta a lor.

 

  1. Ierarhia informatiilor este importanta

 

Cum va veti simti cand descoperiti ca tot continutul minunat ramas pe pagina dumneavoastra de destinatie nu este citit? O cercetare a aratat ca 79% dintre utilizatorii web nu citesc paginile, ci doar trec prin ele. Cu cat este mai obscura pagina dumneavoastra de destinatie, cu atat va fi mai dificil sa obtineti rezultatul dorit. Nu faceti utilizatorul sa se chinuie sa gaseasca informatia deoarece rata de conversatie va scadea.

Utilizati ierarhia de informatii pentru a comanda elementele de pe pagina de destinatie a site-ului dumneavoastra web. Cele mai importante detalii nu ar trebui sa fie doar la inceput, ci sa aiba o pozitie vizuala dominanta. Elementele ar trebui sa curga natural și sa se conecteze unul cu celalalt.

O modalitate de a aprecia o pagina de destinatie buna este sa va uitati la cele foarte rele – va ofera o perspectiva.

 

  1. Testati-va consecvent pagina de destinatie

 

Exista mai multe moduri in care puteti testa o pagina de destinatie – precum și multe elemente care trebuie testate. Unul dintre ei este acela de a face „Testul Vizual”. Pentru a efectua testul de vizualizare, uitati-va la pagina pentru claritate sau aplicati Gaussian Blur pe o captura de ecran a paginii și observati  claritatea. Verificati daca elementele importante se disting. Evaluati daca acestea ar fi suficiente pentru a interpreta corect pagina și așa mai departe.

Testarea paginilor de destinatie este mai mult o rutina efectuata in timpul designului site-ului. Greselile pe care le fac multe website-uri este ca ei cred ca rezultatul obtinut in timpul acestui test le acopera urmele pentru totdeauna. Testarea designului paginii de destinatie trebuie efectuata din cand in cand. Acest lucru va va ajuta sa descifrati daca și cand este timpul sa va remodelati pagina de destinatie, bazat pe timpul de schimbare.

Rezultatele arata ca numai 11% din paginile de destinatie au fost reproiectate anul trecut. Consumatorii pot obtine rezultate mai bune numai din paginile de destinatie daca efectueaza teste de rutina asupra continutului și a desenelor sau modelelor.

Sublinierile paginii de destinatie au multe de spus celor care intentioneaza sa creeze un site web. Una dintre lectiile de care trebuie sa se tina cont este ca exista loc pentru teste noi, precum și pentru variatia continutului și integrarea in modele indraznete.

Claritatea mesajului este foarte importanta, de asemenea. Daca aveti mesaje atragatoare, exista șanse mari sa lasati o impresie de durata vizitatorului și ii va face sa revina. in caz contrar, veti ajunge sa va pierdeti audienta și sa va scada numerele de vizionare globale. Acest lucru este foarte important deoarece un utilizator se poate pierde cu ușurinta in marele motor de cautare Google.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *