e commerce

Configurarea unui magazin online E-Commerce

Publicat pe Publicat în Uncategorized

Pornirea unui magazin e-commerce pe site-ul dumneavoastra ar putea parea fi o sarcina destul de complicata daca nu ati intalnit termenul pana acum si nu stiti exact ceea ce presupune. In cazul in care aveti deja un site web complet dezvoltat si doriti sa adaugati o componenta de tip e-commerce, sau doriti construirea unui site web de la inceput, pentru fiecare dintre aceste cazuri trebuie sa stiti exact de unde sa incepeti si cum sa procedati.

 

Primul pas in configurarea unui magazin e-commerce este acela de a stabili lista de produse pe care doriti sa le comercializati. Trebuie sa va ganditi exact la ceea ce veti pune in vanzare, urmatorul pas fiind acela de a formula o lista cu potentiali furnizori de la care va veti achizitiona produsele. Acestia vor trebui verificati in detaliu inainte de a da drumul magazinului pentru a sti ca serviciile pe care vi le ofera sunt de calitate, astfel incat sa nu intampinati probleme ulterior.
Prezentarea produselor este foarte importanta. Desi nu dam foarte mare importanta la detalii in momentul in care fotografiem un produs si o facem in asa fel incat sa arate bine, diferenta intre o poza originala si una profesionala este destul de mare. Cu cat calitatea pozei este mai buna, cu atat exista sanse mai mari ca produsul sa fie cumparat de catre un potential client. Fiecare dintre noi, cand dorim sa achizitionam un anumit produs online, vizualizam toate pozele pentru a vedea cat mai in detaliu produsul si cu cat aceastea scot mai bine in valoare produsul respectiv, cu atat sansa de a-l cumpara creste. Asadar, angajati un fotograf profesionist pentru a va prezenta produsele intr-o maniera cat mai profi.
Partea financiara, respectiv modalitatea de plata catre site-ul dumneavoastra este o parte foarte importanta a magazinului online. Verificati care este cea mai buna platforma de efectuare a platilor pentru client astfel incat acestea sa fie facute in siguranta, si totodata care sa fie cat mai rentabila pentru compania dumneavoastra.
Stabilirea pretului pentru produsele comercializate. Aici intra in discutie diversi factori precum tarifarea pe produse in functie de stoc, de transport maritim si de manipulare, etc. Verificati ce produse se vand cel mai des on-line si care sunt preturile pietii.
Alege o platforma de e-commerce care sa va permita gestionarea ei din punct de vedere al produselor, categoriilor, al procesului de verificare, precum si orice alte aspecte functionale. Nu uitati de partea de contact. Clientii au mereu intrebari suplimentare, in concluzie puteti opta si pentru varianta de live chat unde va exista o persoana la dispozitia clientului pentru a-i oferi informatiile solicitate.
Exista foarte multi factori ce trebuie luati in considerare atunci cand configurati un site de e-commerce. Insa cu rabdare si cu putin ajutor cu siguranta afacerea detinuta se va dovedi a fi una profitabila si de succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *