Cum optimizam un site pentru motoarele de cautare

Publicat pe Publicat în Blog

Va prezentam recomanadarile noastre pentru crearea si optimizarea unui website.

O sa intram in cateva detalii legate de design si optimizare  pentru motoarele de cautare.

Respectarea acestei liste, nu numai ca va îmbunatati optimizarea site-ului, ci în mod sigur va ajuta vizitatorii sa intre pe site prin reducerea semnificativa a timpilor de download si printr-o navigare mai buna între pagini:

• Folositi un provider de incredere  pentru Web hosting. Daca site-ul nu este online în timp ce Google încearca sa-l viziteze, ati putea ramâne în afara indexului lor pentru o perioada lunga .

• Continutul este regele dupa cum am mai spus-o si in articolele precedente. Încercati sa creati un continut relevant, actual si util pentru site, cu precadere pentru pagina de home. Asta poate fi evident, dar adesea este uitata în cautarea unui design mai deosebit.

• Sa nu uitam deasemenea sa facem up-date frecvent continutului, mai ales pagina de home. Site-urile care fac acest lucru sunt vizitate mai des de Google. Asta ofera vizitatorilor motive de ase reîntoarce in mod regulat pe Website.

• Creati multe pagini cu continut relevant in interiorul site-ului. Incercati sa creati multe pagini cu articole unice de minim 450 cuvinte.

• folositi cuvintele cheie în titlul paginii, subtitluri, primul paragraf si mai putin textul linkurilor. Acestea sunt principalele locuri în care Google cauta, titlul fiind foarte  important. De asemenea, ajuta sa faceti bold, italic sau sa subliniati cuvântul cheie o data pe pagina.

• Pastrati marimea paginii redusa. Atât clientii, cât si Google prefera paginile mici. Ele sunt downloadate, si sunt indexate mai rapid si sunt mai usor de citit. Pentru fiecare secunda necesara paginii Dvs sa se încarce, pierdeti 15% din vizitatori. Aveti 3-4 secunde “sa agatati” vizitatorul, altfel va cauta altceva.

• Creati titluri si descrieri unice pentru fiecare pagina. Titlurile unice sunt

obligatorii.

• Optimizati orice fisier PDF si Word de pe site. Google le va indexa la fel ca si orice alta pagina de pe site.

• Folositi o structura nu prea complicata a website-ului. Pastrati toate paginile în acelasi director pe server, daca este posibil.

• Creati o pagina “Link spre noi” ce contine codul linkului care poate fi copiat de cei care vor sa devina partenerii dumneavoastra unde sa introduceti cele mai semnificative cuvinte cheie.

• Puneti codul JavaScript într-un fisier separat si trimiteti link spre el.  Aceasta va ajuta paginile sa se încarce si astfel sa fie indexate mult  mai rapid.

Dupa ce veti lua in considerare aceste specificatii va propunem ca in urmatorul articol sa discutam despre ce este preferabil sa evitam pentru a nu fi penalizati.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *