De ce este foarte important continutul unui website

Publicat pe Publicat în Blog, Content Marketing, Optimizare SEO

Continutul este regele – „Content is king

Fie ca este vorba de un simplu site de prezentare, un magazin online sau un portal generos si exhaustiv, obiectivele raman aceleasi: cat mai multi vizitatori unici. Pentru ca aici este secretul succesului. Si acum apar intrebarile. Care sunt caile prin care se pot aduce vizitatorii? Si apoi cum se pot fideliza acesti vizitatori? Care sunt cele mai eficiente, ieftine si sigure strategii de marketing online?

SEO inainte de toate

Inca de la crearea unui site trebuie avute in vedere principiile SEO. Un termen nou? Relativ nou, dar extrem de simplu. In esenta este vorba de acele strategii care aduc site-ul sau pagini esentiale ale sale pe primele pozitii in cautarile specifice care sunt demarate pe Google. Primul pas este stabilirea acelor cuvinte sau expresii cheie dupa care se vor face cele mai multe cautari care vizeza domeniul abordat de site-ul in cauza. Cea mai eficienta strategie SEO este cea aplicata inca de la crearea site-ului. Intreg continutul sau trebuie optimizat in functie de principiile SEO. Domeniul trebuie sa fie unul reprezentativ, iar titlurile paginilor trebuie sa contina acele cuvinte cheie.

Elementele castigatoare

A stabili designul si apoi continutul fiecarei pagini este ca un mers pe sarma. Pe de o parte vom avea elementele de layout si design care au un rolul primordial in fidelizarea vizitatorilor, pe de cealalta parte imaginile si textul propriu-zis care impreuna vor aduce aportul informativ. Insa si aici intervin principiile SEO. Chiar si numarul imaginilor, dar si titlurile explicative ale acestora vor trebui sa fie optimizate si in raport cu ceea ce ofera concurenta. Da, un site nu va ajunge castigator daca scapa din vedere concurenta. Acesta trebuie analizata serios si folosite acele strategii care deja au dat roade.

Succesul se bazeaza pe socializare

Insa continutul nu va fi adaptat doar pentru Google. Vizitatorul trebuie sa fie determinat sa partajeze cu prietenii pagina, informatia pe care deja o are. Si aici intervine ingineria sociala a internetului. Site-ul este doar varful de lance. In spatele sau trebuie sa se afle alt continut specializat si dispus pe retele de socializare si medii de difuzare. Cu cat acestea sunt mai diverse si mai bine cotate, cu cat continutul plasat aici este mai semnificativ, cu atat traficul site-ului va creste mai spectaculos.

Secretul succesului

Pare complicat? Nu este, reteta este informatia. Insa nu uitati ca internetul este poate cel mai dinamic mediu. Nimic nu ramane aici neschimbat, nu exista strategii 100% sigure… Avem totusi si vesti bune! Exista si certitudini: continutul site-ului organizat din punct de vedere SEO este cel care va fi responsabil de cresterea continua a traficului sau. Si aici intervenim noi. Know-how-ul actualizat continuu precum si anii de experienta pe care deja ii avem in spate ne recomanda pentru a asigura succesul vostru online!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *