optimizare seo pe mobil

Foarte multe magazine online au inca probleme pe partea de mobil

Publicat pe Publicat în Marketing Online, Optimizare SEO

Exista in prezent un numar foarte mare de provocari SEO specifice magazinelor online, ce depasesc notiunile elementare de optimizare, aplicabile site-urilor in general. Obiectivul unei campanii de SEO este acela de a atrage un volum cat mai mare de trafic relevant pe paginile magazinului online. Acest lucru este realizabil prin cresterea vizibilitatii SEO a site-ului, ceea ce presupune imbunatatirea permanenta a pozitiilor pe care paginile magazinului le ocupa in Google.
Optimizarea magazinului online pentru dispozitivele mobile impune un design al magazinului care sa permita accesarea acestuia de oriunde, oricand si de pe orice fel de device mobil. Integrarea butoanelor de distribuire catre retelele de socializare pentru paginile web ale magazinului online sunt de un real ajutor atat in promovarea fiecarui produs in parte, cat si pentru optimizarea Google ce vede semnalele provenite din retelele sociale ca pe un factor de autoritate a website-ului respectiv.
Securizarea magazinului este o alta metoda prin care se poate spori increderea consumatorilor respectivul magazin online. Verificarea periodica a functionalitatii paginilor este necesara intrucat orice magazin online dispune de sute sau mii de pagini web si trebuie evitate erorile de tip 404.
Procesul de optimizare pentru mobil depinde de platforma de e-commerce pe care o foloseste site-ul respectiv. Fiecare platforma de e-commerce ofera varianta de mobil, sau cel putin asa ar trebui. Un site optimizat pentru mobil presupune prelucrarea resurselor vizuale, in vederea detinerii a doua seturi de imagini: pentru desktop si pentru mobil astfel incat sa se incarce cu adevarat repede si sa fie vizionate in timp util de catre useri.

Mihai Vinatoru, sef departament SEO si Managing Partner DWF, intr-un interviu dat la GPeC Summit – Cel Mai Important Eveniment de E-Commerce din Romania expica situatia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *