Învaţă să vorbeşti limba lui Google

Publicat pe Publicat în Marketing Online, Optimizare SEO

 

Ca internauti, zilnic uzam de diverse motoare de cautare, dintre care cel mai cunoscut fiind Google, pe care, spre surprinderea specialistilor, nu prea stim sa il folosim in mod inteligent, astfel incat adesea ajungem in puncte-moarte, acolo unde cu siguranta nu gasim ceea ce ne intereseaza cu adevarat. Din aceste considerente, trebuie sa invatam sa vorbim limba lui Google, sa ne deprindem cu acest limbaj, demersul autodidact fiind tot in folosul nostru, pentru eficientizarea resurselor in vederea obtinerii a acelor informatii care ne intereseaza cu adevarat in cautarile noastre internautice.
Fie ca introduci key-word-urile manual, fie ca, din economie de timp, ii dai comenzi vocale lui Google, incearca sa gandesti inteligent cu anticipatie si foloseste acei termeni cheie care te-ar putea conduce in linie dreapta la informatia solicitata si dorita de catre tine. Cuvinte simple, dar totusi care sa fie relevante in termeni de cautare, astfel incat Google sa stie ce sa iti prezinte din multitudine lui de surse. Nu uita sa tastezi corect sau, cu privire la functiile vocale, sa vorbesti clar, raspicat si suficient de corect gramatical, asa incat comanda sa iti fie receptata cu exactitate. Totusi, daca ai stalnit unele cuvinte sau daca nu le-ai scris corect din punct de vedere gramatical, nu e nicio problema, caci Google e suficient de inteligent incat sa faca analogiile in locul tau. La fel si daca uiti tasta Caps Lock pornita, el va intelege oricum si te va ajuta.

De asemenea, nu fi reticient/a cu privire la introducerea de numere in motorul de cautare Google. Cu ajutorul functiilor sale inteligente,  nu doar ca iti va da intrebari ajutatoare, care sa te conduca la aflarea rezultatului dorit, dar iti va afisa, de exemplu, direct rezultatul la o operatie aritmetica simplista sau, daca nu, macar te va conduce pe un site sau o aplicatie care sa calculeze asta in locul tau.

Trebuie asadar sa retineti ca, pentru a afla informatiile de care avem zilnic nevoie in viata noastra cibernetica, trebuie doar sa punem intebarile relevante si corecte, deci putem apela cu incredere la promovare Google, caci va sti incotro sa ne indrepte si ce infomatii sa selecteze pentru noi din multimea de piste internutice pe care, daca nu am sti incotro sa ne indreptam sau dupa ce sa ne uitam, cu siguranta ne-am rataci, deci am pierde timp pretios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *